Vestlandsutstillingen 2023 / Øystese

Mai
14-11

I perioden 13. mai til 11. juni kan du sjekka ut Vestlandsutstillingen 2023 hos Kabuso i Øystese. Vestlandsutstillingen er ei årleg utstilling med verk av kunstnarar som har tilknytting til Vestlandet. Utstillinga ...

rose
Kontaktinformasjon
Adresse
Telefon
Mail
Nettside

Om

I perioden 13. mai til 11. juni kan du sjekka ut Vestlandsutstillingen 2023 hos Kabuso i Øystese.

Vestlandsutstillingen er ei årleg utstilling med verk av kunstnarar som har tilknytting til Vestlandet. Utstillinga skal vise fram samtidskunst av høg kvalitet som speglar den vestlandske kunstscena slik den føregår i lokale, nasjonale og internasjonale kontekstar ut mot resten av landet.

Årets utstilling:

Deltakande kunstnararar:
Victor Guzman, Robert Carter, Karl Ingar Røys,
Daniela Bergschneider, Grethe Unstad, Kristine Sandøy,
Masoud Alireza, Klara Sofie Ludvigsen, Christopher Jonassen,
Bent Erik Myrvoll, Vilde Salhus Røed, Eleonore Griveau,
Marit Helen Akslen, Magnhild Opdøl

Kurator: Heidi Rødstøl

Historie
Vestlandsutstillingen er den eldste landsdelsutstillinga, og vart for fyrste gong vist på Bergen Kunstforening i 1922. Det har sidan byrjinga vore ei juryert gruppeutstilling med fri innsending.

I byrjinga bestod juryen av 5 kunstnarar som var valt av biletkunstnar-organisasjonane, men har sidan 1998 bestått av 1–3 inviterte kuratorar. Formålet med utstillinga er å arrangere ei årleg utstilling med verk av kunstnarar som har tilknytting til Vestlandet. Utstillinga skal vise fram samtidskunst av høg kvalitet som speglar den vestlandske kunstscena slik den føregår i lokale, nasjonale og internasjonale kontekstar ut mot resten av landet.

Vestlandsutstillingen er ei foreining som er eigd av sine medlemer frå kunstnarorganisasjonane:
Bildende Kunstneres Forening Hordaland, Bildende Kunstneres Forening Møre og Romsdal, Bildende Kunstneres Forening Sogn og Fjordane, og Bildende Kunstneres Forening Rogaland. Også Kunsthuset Kabuso, Stiftelsen Kulturkvartalet, Kunsthall Stavanger, Haugesund Kunstforening, Kunstgarasjen og Sunnfjord Kunstlag.

Turneen vert støtta av fylkeskommunane Møre og Romsdal, Rogaland og Vestland

Kart