Rosendal Kammermusikkfestival 2023

Aug
10-13

Rosendal Kammermusikkfestival ble grunnlagt i 2016 av pianist og kunstnerisk leder Leif Ove Andsnes. Hver sommer inviterer han musikere og foredragsholdere til en musikalsk langhelg i Rosendal.

Booking
rose
Kontaktinformasjon
Adresse
Telefon
Mail
Nettside

Om

Rosendal Kammermusikkfestival ble grunnlagt i 2016 av pianist og kunstnerisk leder Leif Ove Andsnes. Hver sommer inviterer han musikere og foredragsholdere til en musikalsk langhelg i Rosendal. Baroniet Rosendal ligger vakkert til mellom fjell, fosser og fjord, og skaper perfekte omgivelser for en intens kammermusikkopplevelse som trekker publikum fra alle verdensdeler.

Med inntil ti konserter i løpet av fire dager utforsker hver festival et eget tema, en komponist eller en periode. Foredrag og samtaler gir i tillegg innsikt i periodens musikk- og kunstliv.

«En av gledene ved å skape et festivalprogram er at jeg kan gå i dybden på en utvalgt del av en komponists liv og musikk», sier Leif Ove Andsnes. «I 2016, til den første Rosendal Kammermusikkfestival, satte vi søkelyset på 1828 – Franz Schuberts dødsår. Samme år skrev komponisten noen av sine mest gripende verk.»

«Til den andre festivalen satte jeg sammen et program som kretset rundt en av mine andre store lidenskaper – Wolfgang Amadeus Mozarts kammermusikk.  Til tross for all den vidunderlige kammermusikken Mozart skrev, blir bare noen få stykker jevnlig fremført på festivaler. Derfor ville jeg gjøre 2017 til en intens Mozart-feiring, for å vise det ekstraordinære mangfoldet i musikken hans.»

De neste årene har vi løftet frem så ulike tema som den gripende musikkarven komponert I skyggen av en krig 1914-1918 (2018), Sjostakovitsj’ liv og tid (2019), den nasjonale identiteten i musikken til Dvořák og hans samtidige i Fra mitt hjemland (2021) og Ludvig van Beethovens ufattelige indre verden (2022).

Musikalske venner fra hele verden

«Ideen om en intimfestival som strekker seg over en langhelg vokste frem som følge av min kjærlighet til Baroniet Rosendal», sier Leif Ove Andsnes, som har vært fast gjest på Baroniet og opptrådt der i 30 år. «Dette er et helt spesielt sted, og musikk har vært en del av det kulturelle livet på Baroniet i generasjoner. Det er utrolig at kunstnere og musikere har kommet hit i over tre hundre år, og blant dem antagelig våre bergenske musikklegender Edvard Grieg og Ole Bull.»

I dag inviterer Leif Ove Andsnes musikervenner fra hele verden, som alle tar turen innover fjorden til Rosendal for å opptre sammen. Blant de internasjonale kunstnerne som har opptrådt på festivalen, er pianistene Kristian Bezuidenhout, Bertrand Chamayou, Kirill Gerstein, Marc-André Hamelin, Vikingur Ólafsson og Francesco Piemontesi, i tillegg til Vilde Frang, Alina Ibragimova og Christian Tetzlaff (fiolin), Tabea Zimmermann (bratsj), Sol Gabetta, Clemens Hagen, Steven Isserlis og Christian Poltéra (cello), Sharon Kam og Martin Fröst (klarinett), Anna Prohaska og Dorothea Röschmann (sopran), Anne Sofie von Otter (mezzo-sopran), Andrei Bondarenko og Matthias Goerne (baryton).

 

Konsertsalene

Noen konserter foregår i salene på Rosendal Slott, men den viktigste konsertsalen under Rosendal Kammermusikkfestival er Riddersalen, en ombygd låve med plass til et publikum på mer enn 400. Det blir også holdt konserter i Kvinnherad kyrkje. Den hvitkalkede steinkirken fra 1250 ligger vakkert til på ein høyde med utsikt til fjorden.

Kart

Prisar

Beskrivelse
Pris*
590,00
*Pris frå