Osa er en liten bygd ved Osafjorden, kun 8 km fra Ulvik. De bratte fjellene rundt den smale fjorden gjør landskapet spektakulært.

Om

I Nordalen kan du vandre på den historiske stien langs elva, med utsikt til fossefall. Du kan gjøre turen så lang du vil. Det er godt merket og du finner flere informasjonsskilt underveis.

Stien går fra Osa helt til Hallingskeid (Ca 20 km), og har vært brukt av lokalbefolkningen og langdistansereisende gjennom tusenvis av år. Arkeologiske funn ved fjorden og i høyfjellet, viser at området ble brukt av nomadiske jegere allerede i steinalderen. Ved overgangen til jordbrukssamfunnet og bronsealderen finner vi tydelige tegn på at fjellet var en viktig del av det økonomiske grunnlaget, og fra middelalderen ble veien brukt i forbindelse med handel mellom øst og vest.

Navnet «Hallingskeid» refererer til et sted der man møtte hallinger, altså folk fra Hallingdalen. I nyere tid har veien blitt brukt blant annet til transport av materiell i forbindelse med bygging av Bergensbanen. Veien er en av de korteste rutene mellom Sognefjorden og Hardangerfjorden, og er fortsatt i bruk av lokale bønder, i tillegg til et økende antall turgåere.

Ved fjorden er det et fint sted å bade eller bare nyte utsikten.

Osa Café har åpent hver dag 11 – 17. Du finner også Hardanger Basecamp der.

• Avgang fra turistkontoret i Ulvik kl 11.00 med minibuss tirsdag og torsdag.
• Retur fra Osa (Hjadlane) 12.45
• Tilbake på turistkontoret 13.00.
• Pris pr. pers. t/r kr. 100,-

Billetter kjøper du på turistkontoret, som er åpent hver dag fra 9 - 18.

 

Kart