Konsert - Gabriels Novgorod - Strand Fjordhotel

Mai
20

Gabriels Novgorod er fire karer som gir deg musikk det er lett å elske, men som du kanskje ikke har hørt før. Med innlevelse og temperament og kraftfull firstemt sang. På et utall språk. Bandet er det eneste som har spesialisert seg på sjangeren "Etnisk populærmusikk fra Østersjøområdet fra 1930-, 40-, 50-, 60 og -70-tallet!"

Booking
rose
Kontaktinformasjon
Adresse

Om

Du får høre hardtsvingende finsk humppa, jiddisk tango og lengselsfulle valser, nordsvensk swing og lærerike sanger på tysk av Bertold Brecht/Kurt Weill. Povel Ramel og Evert Taube. Bandet har også et fristende bonusrepertoar med svært vestlandske sanger. Når tiden er inne, starter kosakkdansen!

Gabriels Novgorod er Gabriel Fliflet (trekkspill, sang), David Chelsom Vogt (fele, sang), Kristoffer Chelsom Vogt (kontrabass, sang) og Jørgen Sandvik (gitar, sang).

Gabriels Novgorod ble dannet i 2003, og har bl.a. spilt på Festspillene i Bergen, Oslo World, NattJazz, Førdefestivalen, VossaJazz, Balkanfest, Litteratursymposiet i Odda og på Riksscenen.

Gabriel Fliflet er vokst opp omgitt av sanger på svensk, finsk, norsk, tysk og andre språk. Han ble kåret til Årets folkemusiker 2011. Mange kjenner ham fra samarbeidet med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre, som siden 1991 har begeistret både kritikere og publikum. I denne sammenhengen øser han av sin bl. a. kjennskap til etnisk populærmusikk fra sitt finske fødeland.

David Chelsom Vogt og Jørgen Sandvik har spilt sammen fra de var små. Best kjent er de fra bandet Real Ones, som fikk Bylarmprisen 2007, Spellemannsprisen 2009 og 2013. Jørgen fikk også Spelemannsprisen for sin soloplate i 2018.

Prisbelønte Kristoffer Chelsom Vogt deltar med storebror David i nyskapende Kniv og Taffel Swingjazzorkester og med Gabriel Fliflet bl.a. i hans og Jon Fosses verk Åresong. Både Kristoffer Vogt og Jørgen Sandvik var sentrale i Fliflets bestillingsverk til Vossajazz 2013 - Valseria og hans prosjekter Sanger fra byen og Sevje.

 

Kart