Konsert - Sweetheart - Strand Fjordhotel

Apr
22

Den lågmælte americanaduoen Sweetheart vant Spellemann for sitt debutalbum (2020) og har spelt ei rekkje utselde konsertar omtala som euforiske konsertopplevingar.

Booking
rose
Kontaktinformasjon
Adresse

Om

Live er Sweetheart kjent for å trollbinda publikum med sin engasjerande, følelsesladaog stillfarne fremføring. Harmoniane og dei minimalistiske arrangementa etterlet ofte publikum i undrande stillheit. I 2021 og 2022 spelte Sweetheart ei rekkje konsertar i Oslo, Tromsø, Trondheim, Drammen, Kristiansand og Skien, mange av dei utseldt. «Feedback» belønna Sweethearts konsert på Driv i Tromsø med terningkast 6: «I Sweethearts tilfelle endte dette ekstra steget opp på et nivå der euforiske konsertopplevelser skapes. (...) Disse tandre låtene fremkaller den merkelige følelsen der man får lyst til å grine og juble om en annen. Sjelden har ‘søndagsmorramusikk’ fungert så godt på en fredag. Selv om Sweethearts fremføring er stillfaren, og metoden såre enkel, blir resultatet så jævla genialt denne kvelden.»

I 2020 meldte Sweetheart seg for alvor på den veksande americanabølga – også omtaa som nordicana – med utgjevinga av debutalbumet «Sweetheart», som vart kritikarrost for sin lågmælte melankoli og omtala som eit av årets vakraste album. I 2021 vart dei belønna med Spellemannpris for sitt debutalbum i sterk konkurranse med Malin Pettersen, Darling West og Johan Berggren. Denne hausten fylgdee duoen opp med EP-en «I Remember Us, My Dear», som fekk 8/10 av Musikknyheter: «Den smellvakre Running out of light er i god gammel, lavmælt Sweetheart-stil. (...) Jeg syns faktisk at Sweethearts nye minialbum/ep er bedre enn albumet fra i fjor.». Singlane er spelt på riksdekkande radio som Musikksjefen og plukka ut av redaktørene i Tidal og Spotify til leiande spelelister som «New Norwegicana» og «Nordic Folk».

Sweetheart består av John-Arne Ø. Gundersen (gitar og vokal) og Anne Mette Hårdnes (piano og vokal).

Kart