Sjel & Gane restaurant og bar

Sjel & gane - fine dining i Eidfjord sentrum! Sjel og gane eller Heggjagarden som det heter fra gammelt av ble totalrenovert og åpnet i høsten 2016.

Om

Huset kjøpte kokken Arthur fra Eidfjord kommune vinteren 2015. Da var det å brette opp ermene og ta fatt på et hus som mer eller mindre var falleferdig. Men med pågangsmot, arbeidslyst og litt adhd hadde kokken Arthur allerede planen for huset klar.

Deler av huset som er en av Eidfjord eldste (300 år) er også det første gjestgiveri og øltapperi i Eidfjord. Huset var et knutepunkt for transport mellom blant annet Oslo/Bergen. Her kom det folk med båt fra Bergen som overnattet før det reiste med hest og kjerre videre østover og vise versa.

Før riksvegen kom lå det en Engelsk hage i front av huset helt ned til sjøen.

I senere tid har huset rommet både postkontor og bolig. I dag rommer huset blant annet restaurant, bar og selskapslokaler. Vi har Cognacloft/kokebokbibliotek i 3 etg og sjenkestove i kjelleren.

Maten vår!

På menyen finner du retter som kokken Arthur mener er de beste fra sesongen!

Med kjærligheten til mat er rettene satt sammen på en enkel men gjennomtenkt måte.

Her finner du lokale råvarer så lang det går. Selvfanget sjømat, urter og grønnsaker og bær fra egen hage. Vi røker også egne produkter samt produserer alt av fiskemat, fisk og skalldyrkraft.
 

Drikke til maten!

I tillegg til importerte viner fra Frankrike, Spania og Italia har vi hentet lokalprodusert drikke, samt selvpresset eplesaft fra egen hage. Cider og eplesaft i fra Hardanger er etter min mening i verdenstoppen av god drikke!

Med disse ord ønsker jeg dere en fin opplevelse her hos oss!

Mvh kokken Arthur

 

Mat og drikke
Sesong

Kart