Smak på Hardanger i haust

MG 3667 Edit
Steinestø gård x Yrjan Olsnes 2021 00367

Frå sider og eplemost til lammekjøt, spekepølser og syltetøy. Ta turen til heile Noregs frukthage, dra på gardsbesøk og nyt edle dråpar, lokalmat og kultur i Hardanger-regionen.

rose

Det er travle dagar i Hardanger for tida, og det på ein god måte. Hausten er nemleg høgsesong for poteter, gulrøter, plommer og ikkje minst eple. I skrivande stund vert frukt frå hundretusenvis av epletre hausta, pressa og tappa. Denne hausten er blant dei beste fruktsesongane i Hardanger nokon sinne, og fruktbøndene har opplevd eventyrlege, om ikkje historisk, gode avlingar.

MG 3612 Edit
rose

Epla og mosten får du kjøpt direkte på gardane og andre utsal med lokale råvarer. Sideren, dei kanskje edlaste dråpane, er klar for å nytast nokre veker fram i tid. Med heile åtte siderprodusentar og eit rikt utval av sider, frukt og lokalmat i Hardanger, vil du garantert finna noko som passar deg! Gardsbesøk, «Sider frå Hardanger», gardsutsal, smakfull lokalmat og kjekke folk er uansett noko du bør oppleva.

Smaksopplevingar i Hardanger

Aga Sideri
Aktiviteter

Aga Sideri

Aga Sideri ligg idyllisk ved Sørfjorden i Ullensvang. Her produserer dei Sider frå Hardanger som du kan smaka og kjøpa i samband med ei omvising og gardsbesøk på Aga.

Gardsmatbutikken i Øystese
Attraksjoner

Gardsmatbutikken i Øystese

I gardsmatbutikken i Øystese sentrum får du kjøpt varer laga både av lokale og andre norske små og mellomstore produsentar. Her er det mellom anna tradisjonsbakst, fruktsaft, sider, syltetøy, honning, kjøt- og spekemat i hyllene.

Spildegarden
Aktiviteter

Spildegarden

I fire generasjonar har Spildegarden produsert smakfulle produkt i den idylliske fjordbygda Øystese. Det er ikkje utan grunn at dei vert kalla for sideri og eplemostspesialisten i Hardanger. Hos Jane og Geir Henning k...

Edel Sider, Åkre Gard
Aktiviteter

Edel Sider, Åkre Gard

På vestsida av Sørfjorden i Ullensvang, ligg Åkre Gard optimalt plassert for produksjon av gode, tradisjonsrike Hardanger-eple. Her har dei dyrka frukt i heile åtte generasjonar, men dei siste åra har dei fokusert på ...

Frukt- og Siderruta, Ulvik
Attraksjoner

Frukt- og Siderruta, Ulvik

Frukt- og siderruta i Ulvik forbinder fruktgardane Ulvik Frukt & Cideri, Syse Gard og Hardanger Saft- og Siderfabrikk. Dette er ei lett spasertur frå Ulvik sentrum, og du kan vitja gardane som ligg langs ruta. I tillegg til omvisingar med smaksprøvar, har gardane har utsal av produkta sine - inkludert sider.

Helleland Gard
Aktiviteter

Helleland Gard

Kjøp, smak og nyt eplemost & sider frå Hardanger hjå Helleland Gard på Lofthus. På garden kan du også booka deg sidersmaking med ost og spekemat.

Alde Sider
Aktiviteter

Alde Sider

Omkransa av bratte fjell, Hardangerfjorden og Folgefonna, ligg Alde Sider idyllisk til på Bleie Gard i Sørfjorden. Saft- og siderprodusenten som i 2018 blei kåra til den beste i Noreg, sel dei edle dråpane frå både garden og Vinmonopolet.

Hardanger Saft og Siderfabrikk
Aktiviteter

Hardanger Saft og Siderfabrikk

Fruktgarden inviterer inn på smakfulle skattar frå produksjonsrommet; mellom anna inviterer Hardanger Saft- og Siderfabrikk inn på smaking av sider, most, likør og brennevin av eple. Omvisingar for store og små grupper kan bestillast, og gardsbutikken bugnar av smakfulle delikatesser.

Hardangergutane
Aktiviteter

Hardangergutane

Hardangergutane produserer eplemost og sider fra kvalitetseple i Hardanger.

Syse Gard
Aktiviteter

Syse Gard

Syse Gard ligg langs frukt- og siderruta i Ulvik og er ein av dei tre besøksgardane. Syse Gard er ein tradisjonell vestnorsk gard med fruktdyrking og sauehald, og den er også eit Économusée.

Ulvik Frukt & Cideri
Aktiviteter

Ulvik Frukt & Cideri

Ulvik Frukt & Cideri er den fyrste av tre gardar langs den einaste frukt- og siderrruta i Noreg. Garden byr på omvisingar og lokale smakar i form av eplesaft, sider og andre smakfulle gleder.

Fruktstien
Aktiviteter

Fruktstien

Fruktstien. Idyllisk kulturlandskap for alle Startpunkt  Fruktstien kan ein lett koma seg på frå mange plassar: Lofthus Camping, Hotel Ullensvang, Ullensvang Gjesteheim, Hardanger Vandrarheim, og ved daglegvarebu...

Sjå alle

Fleire reisetips