Halne Fjellstugu

Halne Fjellstugu ligger ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark, 1140 moh. Riksvei 7 går like utenfor og gir fjellstua en unik tilgjengelighet for folk flest. Her kan du stoppe for en tallerken husmannskost og en kort tur i fjellet, eller være lenge med fantastiske dager kombinert med utsøkt mat og ro.

Om

Navnet Halne betyr for øvrig halvveis, og det var i dette området biskopen fra Stavanger byttet sine følgesmenn da han re over Hardangervidda på bispevisitaser.

Vi har åpent fra tidlig vinter til begynnelsen av oktober. Vi kan også legge til rette for private arrangement utenfor sesong.

Å drive fjellstue på Hardangervidda er en egen livsstil. Man må ha en ekstra lidenskap for natur, vær og vind, og ikke minst kjenne gleden av å dele den med andre. Vi legger vår ære i å gi besøkende opplevelser de kan ta med seg videre. Enten man stopper for en tallerken husmannskost, eller ønsker å overnatte hos oss.

Halne er et sted for alle. Hit kommer det mennesker for å finne roen, fiske fjellørret eller for turer på ski, til beins eller med kite innover vidda. For oss som jobber her oppe er det viktig å kunne dele kunnskapen vi har om stedet, turmuligheter, hvor vinden blåser best for kiting og ikke minst resultatet av all den tiden vi legger ned i foredling av råvarene rundt oss.

Etter 20 år som vert på Iungsdalshytta, har overgangen til Hardangervidda blitt mild for Geirmund Tormodsgard. Sammen med Ingar Dalen kjøpte han Halne Fjellstugu i 2016, som har vært drevet som en familiebedrift siden den ble bygget i 1933. Nå vokser fjellstua seg inn i en ny tid og vi gleder oss til å dele opplevelser med våre gjester. 

Følg med på våre Facebook-sider.  Det vil skje mye på Halne Fjellstugu fremover.

Vi sees på Halne – heilt på vidda.

Klassifisering
Sesong

Kart